Konserter

Fredag 17. mars 

Lunsjkonsert – Kammerkonsert

Kl. 11:30 // Galleri Nord-Norge // Billettpris 140,-

Hyggelige toner fra 1800-tallets Wien. Fløyte, bratsj og gitar er kanskje en litt glemt trioform, men repertoaret er noe av det fineste som er skrevet for gitar i den tidlige romantiske periode. Det er meget sjeldent at publikum får mulighet til å oppleve nettopp dette repertoaret, komponert av Matiegka og Diabelli.

Inge Rolland
Fra 1979 var Inge Rolland kunstnerisk leder for Nordnorsk Kammerorkester, en stilling som gikk på omgang. Han var også leder da orkesteret ble lagt ned i 1992. I 1994-98 var han solofløytist i Tromsø symfoniorkester og har hatt engasjement i norske, svenske og tyske orkestre. Fra 1992 var han fløytist i MiN-ensemblet, som har spilt inn flere CDer og turnert i mange europeiske land. Ensemblet har vært invitert til festivaler i Tyskland, St.Petersburg, Roma, Milano, Berlin og Praha. Rolland var fra 2004 fløytist i tidligmusikk-ensemblet Cappella Petri som har turnert i de nordiske landene.


Elina Plucker
Utdannet ved Helsinki Konservatoriet og Gøteborg Musikkhøgskole og er ansatt ved Heggen Videregående skole og Harstad Kulturskole som musikklærer. Elina er en meget aktiv kammer- og orkestermusiker som har spesialisert seg i barokkmusikk på sitt instrument, bratsj.


Jens Bang-Rasmussen
Jens har holdt konserter på 6 kontinenter og spilt inn en lang rekke CD’er. Han har blant annet spilt i Dronning Margrethes fødselsdag, samt opptrådt i Carnegie Hall og Moskvas Musikkonservatorium.

Medvirkende
Inge Rolland, fløyte
Elina Plucker, bratsj
Jens Bang-Rasmussen, gitar

Offisiell åpningskonsert med Dawda Jobarteh 

Kl. 19:30 // Galleri Nord-Norge // Billettpris 300,-

Nordnorsk Gitarfestival byr på en enestående mulighet til å få oppleve den fantastiske lyden av afrikansk harpe. «Kora» er et svært vanskelig instrument å spille, og en tradisjonell kora-spiller må ha musikalsk opplæring fra meget tidlig barndom. Det er kun få familier i Vest-Afrika som vedlikeholder denne tradisjonen. Vi er stolte av å kunne presentere en av verdens største ekvilibrister på kora; Dawda Jobarteh.

Dawda Jobarteh har røtter i Gambia, der han kommer fra en familie av fremtredende musikere.
Opprinnelig lærte Dawda å spille på Calabash av sin onkel, og kanskje er det nettopp på grunn av denne perkussive inngangen til musikk, som gjør Dawdas koraspill så enestående. Dawda har bodd mange år i Danmark og spiller med flere anerkjente musikere innen forskjellige sjangre. Senest i 2022 ga han ut albumet “Soaring Wild Lands” med 3 strykere.
Dawda blander sine musikalske røtter med sin musikalske fremtid og skaper dermed en spennende, relevant og nærværende musikk.

Det blir servering under forestillingen. 

Lørdag 18. mars 

Åpen scene

Kl. 18:00 // Nordic Pub // Gratis entre

Alle som har lyst til å spille gitar og kanskje fremføre egne låter er velkomne. Påmelding skjer via Facebook eller ved oppmøte på Nordic Pub (Sjøbua). Spilleliste blir prioritert med egne låter og solo gitar først. Under festivalens «åpen scene» har publikum en enestående mulighet til å stifte bekjentskap med Harstads kunstneriske mangfold. Her kan man høre morgendagens låtskrivere og unge gitartalenter helt gratis.

Unge Harstad Talenter 

Kl. 20:00 // Nordic Pub // Billettpris 250,-

Konsert med Frode Wærness Trio og Vegard Rubach Ese.

Vegard Rubach Ese, Solo-gitar

Vegard Rubach Ese (24) er gitarist, pedal-steelgitarist og komponist født og er oppvokst i Harstad.
Han studerer for tiden «Live Electronics» (utøvende musikkteknlogi) ved Norges Musikkhøgskole, etter å ha fullført sin bachelor i jazz/improvisasjon i 2019. Som musiker er han nysgjerrig, reflektert, strukturert og har stor dedikasjon til faget sitt. Vegard underviser også i elgitar ved kulturskoler og til privatelever. Han vokste opp i et musikalsk hjem hvor spillegleden sto sentralt gjennom oppveksten hans, og han er blant annet oldebarnet til komponist og dirigent Hjalmar Rubach (1884-1968).

Vegard har også startet og vært musikalsk kurator for SPIK, en månedlig konsertserie for improvisert musikk og dans ved konservatoriet i Stavanger i perioden 2018-2019, før han flyttet til Oslo for videre studier i 2019.

Frode Wærness med trio

Frode Wærness Ludvigsen (24) studerer for tiden utøvende musikk ved jazzlinja i Trondheim. Han er født og oppvokst i Harstad, og har tidligere bemerket seg som en svært talentfull gitarist i sin hjemby. Gjennom studietiden i Trondheim har Ludvigsen jobbet med å rendyrke sin kompetanse som jazzgitarist, og er nå godt på vei til å bli en selvstendig musiker med sitt eget personlige uttrykk.

Med seg i trioen har han bassist Eskil Bruntvedt, og trommeslager Øivind Fossem. De tre unge musikerne har alle en forkjærlighet for tradisjonell amerikansk jazz, samtidig som de er sterkt inspirert av den moderne jazzscenen i New York. Dette resulterer i et sprettent og virtuost samspill ispedd komplekse harmonier og rytmer, aldri på bekostning av det melodiske.

Trioen spiller i hovedsak egenkomponert musikk av Ludvigsen, i tillegg til noen omarrangerte og moderniserte versjoner av et knippe utvalgte standardlåter. Navn som Jonathan Kreisberg, Pat Metheny, Mike Moreno, John Coltrane og Charlie Parker er sentrale inspirasjonskilder.

Medvirkende

Frode Wærness Ludvigsen, gitar

Eskil Bruntvedt, bass

Øivind Fossem, trommer

Åpen Jam

Kl. 22:00 // Nordic Pub

Søndag 19. mars 

Konsert med Jens Bang-Rasmussen

Kl. 15:00 // Stiftsgården Trondenes // Billettpris 250,-

Gitarmusikken har svinget i over 400 år!

Jens Bang-Rasmussen spiller på klassisk gitar, og på denne konserten vil du få oppleve klassisk musikk fra Sør-Amerika, fra barokken og opp til i dag. 

Ettermiddagen byr på musikk fra den store brasilianske tangokomponisten E. Nazareth og den legendariske bossa nova gitaristen Baden Powell, samt en suite av J. L. Merlin fra Argentina. Suiten er en hyllest til den verdenskjente folkesangeren Atahualpa Yapanqui også fra Argentina.

Det mest enestående og sjeldne ved programmet er musikken av barokkgitaristen Santiago De Murcia, som er en av barokkens svært dyktige gitarvirtuoser og komponister. En av hans fineste sonater er på programmet. Mye av De Murcias musikk er funnet i gamle biblioteker i Mexico.

Det er tydelig at moderne flamenco og nåtidens sør-amerikansk musikk, har sterke røtter helt tilbake til barokken, både når det gjelder rytme og melodi.

God fornøyelse!


Nord-Norsk Gitarfestival 2021

Fredag den 19 mars kl. 19.30

Direkte konsert med gitaristen Aycegul Koca direkte strømmet fra Ankara via facebook og youtube

Lørdag den 20 mars

Tungrock konkurranse kl 11.

strømmet via facebook og youtube

Openstage for låtskrivere og gitarister kl 15

strømmet via facebook og youtube

Unge Harstad talenter kl.18

Fredrik Dagsvik, Frode Wærness, Vegard Rubach

strømmet via facebook og youtube

Søndag den 21 mars

Kammerkonsert med trompetisten Ole Thomas Gjærum, fløytisten Inge Rolland , gitaristen Jens Bang-Rasmussen samt en musikalsk overraskelse strømmet kl 15 via facebook og youtube

Følg os på facebook eller kulturhusets nettside